Karta som med röd fyrkant ramar in Lysekil, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Dagens presstalesman är Stefan Gustafsson.

Lysekil, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 23.45 Lysekil, trafikolycka med personskada
En singelolycka på länsväg 162 vid Gläborg. (redovisad av vakthavande befäl under natten).

Kl 17.52 Herrljunga, försök till mord
Polis larmas till en adress i Annelund. En man uppges vara knivskuren. Anmälaren uppger att en man kommit in i hennes butik och bett henne ringa polisen. Han har då även en skada på en hand som kan vara en knivskada, han har även vissa ansiktsskador/dessa är dock inte knivskador. Polis och ambulans larmas.

När polisen anländer framkommer uppgifter om att den som misstänks för brottet ska finnas kvar i en bostad i närheten. Där ska även brottet inträffat. Polisen kan gripa den misstänkta mannen i bostaden.

Anmälan upprättas med rubricering försök till mord.    

Kl 20.43 Lerum, rån
En yngre man blir hotad och slagen vid Floda station av 5 yngre män. En kniv har även varit synlig enligt offret. De 5 killarna försöker genom hot tilltvinga sig olika saker men offret vägrar att lämna något. När de sedan inte får något så springer de från platsen och försvinner troligen via tåg. Polis tillkallas men när polisen anländer så har de 5 gärningsmännen försvunnet.

Polisen följer med offret och dennes far till sjukhuset i Alingsås. Offret har bl a en skada på näsa efter det att han uppges blivit skallad. Anmälan om rån upprättas.   

  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra