Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Gruvgatan, Högsbo, Frölunda Torg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

Göteborg, Gruvgatan, Högsbo, Frölunda Torg, Västra Götalands län

00.31 Göteborg, försök till stöld m.m.
Ett kameralarm går till ett företag på Gruvgatan i Högsbo varför väktare samt polis larmas till platsen. Man kan se en person på kamerabilderna varför man vet att det är någon obehörig inne på området. En man påträffas en man i 45 års åldern. Han har inte hunnit göra något varför han misstänks för försök till stöld samt olaga intrång. Mannen körs från platsen efter att man hört honom samt identifierat honom.

00.32 Göteborg, skottlossning.
Flera vittnen oberoende av varandra ringer in till polisen och berättar att man sett/ hört skottlossning på Frölunda Torg. Flera enheter skickas till platsen och ganska snabbt hittar man tomhylsor som bekräftar att det varit en skottlossning. Man söker av området men hittar inte på vare sig någon misstänkt eller skadad person. I samband med händelsen har man gjort iakttagelser som att en moped/ vespa lämnade platsen i samband med skottlossningen. Man spärrar av en plats där hylsorna hittas och tekniker beställs till platsen och de är klara med sin undersökning strax före kl. 05:00.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra