Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Fredrik Svedemyr.

Göteborg, Gärdsås Torg, Borås, Hultagatan, Järntorgsgatan, Västra Götalands län

23.27 Göteborg, försök till mord.
En man knivskärs på Gärdsås Torg varför polis samt ambulans larmas till platsen. Mannen är allvarligt skadad och förs med ambulans till sjukhus för vård. En kvinna som försökte avstyra bråket knivskadades i ett ben och fick också åka med till sjukhuset för vård. Gärningsmannen springer från platsen och är i skrivande stund inte gripen. Inga ytterligare uppgifter finns i nuläget angående orsak etc.

23.39 Borås, trafikolycka.
En moped har kört in och krockat med en stolpe, ambulans samt polis till platsen som skall vara Hultagatan. Föraren som är i 17 års åldern får åka med ambulansen till sjukhus för vård, oklar status. Föräldrar tar hand om mopeden samt möter upp sonen på sjukhuset. Polis kontrollerar nykterheten men föraren visar inga tecken på påverkan. Oklart hur själva olyckan har inträffat.

23.48 Göteborg, grov misshandel.
Ett bråk pågår ombord på en buss som stannat på Alekärssgatan i avvaktan på polis samt ambulans. Ett flertal personer har bråkat och oklart varför i skrivande stund. Två stycken är lindrigt skadade och ytterligare tre personer är omhändertagna varav en är utpekad som gärningsman. Då det behövs tolk till samtliga inblandade finns inga ytterligare detaljer i ärendet för stunden.

01.54 Göteborg, misshandel.
En man grips på Järntorgsgatan då han har slagit en kvinna på platsen. Ordningsvakter har gemensamt gripit mannen och belagt honom med handfängsel då han varit mycket agiterad i samband med händelsen. Oklart om kvinnan behövde sjukhusvård. Flera vittnen hörs på platsen och mannen grips och får följa med till polishuset där han får börja med att sova ruset av sig. Inga uppgifter om varför de bråkat med varandra. Mannen är i 30 års åldern och kvinnan i 25 års åldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra