Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vänersborg, Göteborg, Eketrägatan, Herrljunga, Armaturvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Vänersborg, Göteborg, Eketrägatan, Herrljunga, Armaturvägen, Västra Götalands län

23:59 Vänersborg, grovt rattfylleri
Polisen larmas om att en man blivit påkörd av en bil i centrala Vänersborg. Bilen ska ha färdats i förhållandevis låg hastighet. Efter olyckan uppges den påkörde mannen ha hoppat in i den påkörande bilen, som sedan kör från platsen. Något brott kan inte styrkas. Samma bil observeras dock en dryg timme senare på E45. Den stoppas av en polispatrull och föraren, en man i 20-årsåldern, tas med för kroppsbesiktning. En anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas och bilnycklarna omhändertas tillfälligt, med stöd av polislagens paragraf 24a.

00:22 Göteborg, stöld genom inbrott
En allmänhet kontaktar polis efter att ha envarsgripit en man i 40-årsåldern som gjort inbrott och stulit flera saker, oklart vad och från vilket utrymme. Polis åker till adressen, E A Rosengrens gata, och tar över gripandet. En anmälan om stöld genom inbrott skrivs. Stöldgodset har återlämnats till målsägande.

02:01 Göteborg, skadegörelse
Boende på Eketrägatan larmar polis och uppger att någon försöker bryta sig in i ett cykelutrymme på adressen. En patrull åker till platsen. Utanför cykelutrymmets dörr, som bär tydliga spår av åverkan, påträffas en påverkad man i 45-årsåldern. Han omhändertas i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer och tas med till stationen. En anmälan gällande skadegörelse, med den omhändertagne mannen som misstänkt, upprättas.

03:55 Herrljunga, skadegörelse genom brand
SOS larmas om en brand i en parkerad bil på Armaturvägen. Polis och räddningstjänst rycker ut till adressen. Det står flera bilar intill, men räddningstjänsten lyckas förhindra att elden sprider sig. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Det finns i nuläget ingen misstänkt person i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...