Senaste händelserna

Viktigt meddelande till allmänheten i Hultsfreds tätort i Hultsfreds kommun, Kalmar län.

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Färgelanda, Göteborg, Lunden, Stenungsund, Jörlanda, Hisingen, Alingsås, Gräfsnäs, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Borås, Färgelanda, Göteborg, Lunden, Stenungsund, Jörlanda, Hisingen, Alingsås, Gräfsnäs, Västra Götalands län

18:30 Borås: Vittnen ringer in och säger att flera maskerade personer som bär vapen har gått in i en lägenhet. Därefter hörs glaskross, smällar och skrik. Flera patruller kommer till platsen samtidigt som flera personer springer därifrån och kör iväg i bilar. En av bilarna stoppas senare på RV40. Männen i bilen tas med till förhör och misstänks för grovt olaga hot. Den ena mannen misstänks för drograttfylleri. Inga vapen påträffades.

18:51 Färgelanda, trafikolycka: Två minderåriga flickor har skadats efter att deras fyrhjuling av okänd anledning kört av vägen. Den ena av dem fördes till sjukhus med ambulans och den andra med ambulanshelikopter. Okänt skadeläge i nuläget.

Uppdatering 14:00: Tillståndet för flickan som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter betecknas av sjukhuset som allvarligt men stabilt.


23:36 Göteborg, misshandel: En man i 50-årsåldern blir skallad av en annan man på en krog i Lunden. Patrull kommer till platsen och den utpekade mannen, som är i 55-årsåldern, tas med till polisstationen för kroppsbesiktning. Han misstänks, förutom för misshandel, även för narkotikabrott eget bruk. Mannen som misshandlades fick söka sjukhusvård, men skadorna betecknas inte som allvarliga.

22:38 Stenungsund, brand: På väg 632 i höjd med Hästefjäll brinner en bil. Fordonet står mitt på vägen och ska enligt uppgift vara helt övertänd. Oklart vad som ligger bakom branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.

00:40 Jörlanda, brand: Två män i 20-årsåldern förs till sjukhus med ambulans efter att ha skadats i en brand. För den ena mannen uppges skadeläget vara allvarligt, för den andra lindrigare. Oklart vad som har hänt, men den ena mannens bil påträffas utbrunnen på annan plats (se notis ovan). En anmälan om vållande till kroppsskada upprättas för att utreda händelsen.

01:24 Göteborg, rån: En man i 50-årsåldern rånas på sin guldkedja av två män i närheten av Backaplan på Hisingen. De skär honom med kniv i ansiktet och lämnade sedan platsen. Det blir ytliga skärsår och mannen behövde inte uppsöka sjukhus. En anmälan om rån upprättas. Patruller söker efter gärningspersonerna utan att anträffa dem.

05:15 Alingsås, trafikolycka: En manlig bilist väjer för ett rådjur på väg 190 i höjd med Gräfsnäs. Han kör av vägen och bilen voltar, men mannen kan ta sig ur bilen själv. Han förs till sjukhus med ambulans med lindrigare skador. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott upprättas.

Händelsekarta

Laddar karta...