Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ulricehamn, Göteborg, Brattåskärrsvägen, Björkekärr, Rymdtorget, Bergsjön, Hellstedtsgatan, Majorna, Mariaplan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Ulricehamn, Göteborg, Brattåskärrsvägen, Björkekärr, Rymdtorget, Bergsjön, Hellstedtsgatan, Majorna, Mariaplan, Västra Götalands län

22:36 Ulricehamn, grovt rattfylleri
SOS larmas om en trafikolycka på länsväg 1700, där en personbil ska ha kört av vägen och in i ett träd. SOS larmoperatör uppfattar föraren, en man i 55-årsåldern, som påverkad och vill ha fram polis. En patrull åker till olycksplatsen för dokumentation och spårsäkring. Ytterligare en patrull åker till det sjukhus som bilföraren förts till. Han misstänks för grovt rattfylleri och kroppsbesiktning genomförs.

01:01 Göteborg, stöld av fortskaffningsmedel
Allmänhet kontaktar polisen och uppger att tre personer försökt bryta sig in i bilar på en parkering vid Brattåskärrsvägen, Björkekärr. Anmälaren har ringt via 11414, och gärningsmännen har hunnit lämna platsen i bil. En patrull åker till adressen. Något brott kan i det läget inte styrkas, men signalementet på bilen som setts lämna larmas ut. Strax före klockan 02 får en patrull syn på den aktuella bilen vid Rymdtorget, Bergsjön. Tre män i 30-årsåldern befinner sig på platsen och uppges försöka stjäla en mc. Samtliga blir misstänkta för stöld av fortskaffningsmedel samt skadegörelse.

02:11 Göteborg, skadegörelse
Polisen får in flera samtal från boende kring Hellstedtsgatan, Majorna. Inringarna lämnar liknande uppgifter, om en man i 50-årsåldern som krossar glas och skriker. En polispatrull åker till platsen och söker efter mannen i närområdet. Han påträffas inte. Patrullen hittar en krossad fönsterruta och en anmälan gällande skadegörelse skrivs.

03:43 Göteborg, rån
En man i 30-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han blivit rånad vid Mariaplan. Gärningsmannen ska ha hotat målsägande verbalt och tilltvingat sig dennes elsparkcykel. Målsägande har lämnat brottsplatsen. Polis möter upp den rånade mannen i närområdet och hör denne. En anmälan gällande rån upprättas. Någon misstänkt person har inte påträffats.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/13/13-september-07.00-sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...