Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Brunnsbo, Askim, Bergsjön, Trollhättan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer en sammanfattning av kvällens och nattens händelser.

Göteborg, Brunnsbo, Askim, Bergsjön, Trollhättan, Västra Götalands län

17:35 Göteborg, mord: Polis larmas om en misstänkt knivskärning i en bostad i Brunnsbo. På plats anträffas en svårt skadad kvinna. Livräddande åtgärder inleds av patrull och senare av ambulanspersonal, men kvinnans liv går inte att rädda. En man i 30-årsåldern, en nära anhörig till kvinnan, grips på plats. Han misstänks för mord.

Uppdatering 18:00, fredag: Den 30-årige mannen har förhörts under dagen och är anhållen misstänkt för mord.

17:38 Göteborg, försök till mord: Polis larmas om en skottlossning i Askim. På plats hittas två skottskadade män i 20-årsåldern. De förs till sjukhus med ambulans. En av dem uppges vara allvarligt skadad, skjuten med ett flertal skott. Den andre har lindrigare skador. Båda männen uppges ha kopplingar till gängmiljö.

Under kvällen och natten har polisen genomfört en kriminalteknisk undersökning på platsen samt knackat dörr och jobbat med informationsinhämtning. Ett flertal personer har hämtats till förhör. 

Uppdatering 18:00, fredag: En man i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök efter gårdagens skjutning. Under fredagskvällen arbetar polisen med trygghetsskapande förstärkning i området samt fortsätter söka efter gärningspersoner. Tips och iakttagelser kan lämnas till polisen på tel 114 14.

01:23 Göteborg, hemfridsbrott och misshandel: En man i 30-årsåldern larmar polis om ett pågående inbrott i sin bostad i Bergsjön. Enligt inringaren har en man tagit sig in i hans lägenhet och där dragit kniv. Anmälaren uppger att han slagit till mannen och fått ut honom ur bostaden, men att denne är kvar utanför hans dörr och bankar på. På plats kan patrullen säkra en man i 40-årsåldern, misstänkt för hemfridsbrott och innehav av narkotika. Inringaren misstänks i sin tur för misshandel. 

02:29 Trollhättan, skadegörelse: En förbipasserande ser hur två personer krossar en ruta till en bostad i centrala Trollhättan. Inringaren uppges ha envarsgripit en av gärningsmännen. Polisen åker till platsen och kan där säkra två män i 20-årsåldern. De frihetsberövas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. En av männen misstänks även för skadegörelse.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra