Karta som med röd fyrkant ramar in Dals Långed, Bengtsfors, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt En relativ lugn natt i länet enligt RLC. En brand i Dals Långed. I övrigt inga stora händelser.

Dals Långed, Bengtsfors, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 00.13 Bengtsfors, brand i skola
Räddningstjänst och polis larmas till Ekhagskolan i Dals Långed via SOS. SOS uppger att det brinner i sporthallen vid skolan. Branden har startat i sporthallen men det fanns överhängande risk att den skulle sprida sig till närliggande skolbyggnader när räddningstjänst och polis anländer. Polisen genomför bl a avspärrningar på platsen på uppdrag av räddningstjänsten. Då det inte finns någon förklaring till hur branden startat så inleder polisen en förundersökning om mordbrand. Inga kända uppgifter om personskador.

Branden sprider sig och sporthall, förskola, matsal mm som brinner ner. En teknisk undersökning kommer att genomföras av polisen så fort detta är möjligt. Oklart när detta kan ske.

Frågor i nuläget då det gäller branden hänvisas till räddningstjänsten.

Kl 04.27 Göteborg, inbrottsstöld i butik
Polis larmas till en butik vid Kungsgatan efter det att städpersonal sett/hört någon som bryter sig in i lokalen. en ruta ska vara krossad.
Kl: 04.32: Polis på plats. Polisen får uppgifter om att en maskerad man  ha varit på platsen och tagit sig in i lokalerna. Man finner en sk bultsax men gärningsmannen har lämnat. Oklart om något tillgripits. Polisen söker i närområdet men ingen person kan gripas. Anmälan upprättas.        

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra