Karta som med röd fyrkant ramar in Ellös, Hisingen, Linas, Lycka, Björlanda, Orust, Hamnkrogen, Fisk, Kungälv, Kärna, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Det har varit en normal kväll/natt förutom händelsen Vid Ellös.

Ellös, Hisingen, Linas, Lycka, Björlanda, Orust, Hamnkrogen, Fisk, Kungälv, Kärna, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.42 Hisingen, bilbrand
Vid Linas Lycka, Björlanda börjar en parkerad bil brinna på ett inhägnat område. I samband med att bilen börjat brinna ses två personer springa från platsen. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse.

02.25 Orust, allmänfarlig ödeläggelse
Polis och räddningstjänst lkarmas till Ellös med anledning av att en kraftig explosion hörts nere vid hamnen.
Det visar sig att explosionen varit vid entrén till Hamnkrogen Kök&Fisk.
 Det är kraftiga skador på hela restaurangen och en intilliggande fastighet har fått krossade fönster. Två personer boendes ovanför restaurangen har evakuertas och tre personer från den intilliggande fastigheten har även de evakuerats. Inga personskador har rapporterats. Det finns i nuläget inga uppgifter vad det är som exploderat. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning och tekniker är på väg. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

04.42 Kungälv, inbrott
Vid Kärna Torg är det två delvis maskerade personer som gör inbrott i Tempobutiken. Det kommer över tobaksvaror och försvinner från platsen i en bil i okänd riktning.   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra