Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Godhemsgatan, Kungälv, Marstrandsvägen, Masthuggstorget, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Göteborg, Godhemsgatan, Kungälv, Marstrandsvägen, Masthuggstorget, Västra Götalands län

Kl 22.06 Göteborg, personrån
En man som promenerar på Fridhemstgatan får plötsligt två mopeder som kör upp bredvid honom. På varje moped finns två personer. Passageraren på de båda mopederna kliver av och kräver att mannen lämnar i från sig sina värdesaker. Mannen som känner sig väldigt hotad överlämnar guldkedja, armband, ring och ett armbandsur. Gärningsmännen försvinner sedan på mopederna i riktning Godhemsgatan. Inga vapen har visats upp, inga fysiska personskador. Ingen av gärningsmännen har hittats/gripits.

Kl 22.25 Kungälv, skadegörelse, misshandel samt hot mot tjänsteman
Ett sk överfallslarm löser ut på MC Donalds, Marstrandsvägen. Väktare och polis åker till platsen. På plats så uppger två killar att de blivit hotade och attackerade av ett antal maskerade personer. Några ska ha sprungit från platsen och en bil har varit involverad. Ytterligare en bil ha blivit skadad, någon ska ha slagit på denna bil. Det finns även vittnesuppgifter på att någon kan ha varit beväpnad. Den misstänkta bilen efterlyses. Polisen kan gripa en misstänkt på platsen. Han grips misstänkt för misshandel, skadegörelse samt hot mot tjänsteman. Något vapen anträffas inte. Efter förhör så anhölls den misstänkte av åklagare.   

Kl 00.52 Göteborg, personrån
En man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett rån vid hållplatsen Masthuggstorget. Rånet ska ha inträffat ca 15 minuter före polis kontaktas. Enligt mannen så har 2-4 personer genomfört rånet. De har kommit över 400:- . offret ska ha blivit hotad med kniv men i övrigt har inget våld förekommit. Offret har svårt för att redogöra för brottet i detalj. Polisen upprättar anmälan om rån och kör sedan hem offret. Ingen gripen.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra