Karta som med röd fyrkant ramar in Partille, Arenatorget, Göteborg, Kungsstensmotet, Lövgärdet, Mejramsgatan, Angereds Centrum, Resecentrum, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Partille, Arenatorget, Göteborg, Kungsstensmotet, Lövgärdet, Mejramsgatan, Angereds Centrum, Resecentrum, Västra Götalands län

Kl 22.04 Partille, våld mot tjänsteman
En ordningsvakt tillkallar polis i samband med arbete på en krog på Arenatorget. Vakten uppges ha fått ett glas i huvudet av en gäst. Gärningsmannen ska vara gripen. Polis åker till platsen och kan ta över gripandet. Ambulans åker även till platsen för att kontrollera skadeläget. Inga uppgifter om att vakten behöver sjukhusvård. Anmälan upprättas med rubricering grovt våld mot tjänsteman.   

Kl 22.06 Göteborg, försök till våldtäkt
En kvinna anmäler att hon blivit överfallen av en okänd man vid Kungsstensmotet. Överfallet är troligen ett våldtäktsförsök. Mannen hade avbrutet efter det att förbipasserande agerat. Han försvann från platsen ca fem till femton minuter före det att polis larmas. Kvinnan är chockad men i övrigt inte fysisk skadad. Polisen söker i närområdet efter det att man fått en hel del vittnesuppgifter. Polisen har även hund på platsen. Helikopter deltar även i sökandet.
Efter en stund så anträffas en man i ett buskage som stämmer överens med signalement mm. Mannen grips misstänkt för försök till våldtäkt. Mannen är i 35-årsåldern. 

Kl 00.31 Göteborg, grovt personrån
En kvinna i 50-årsåldern boende i Lövgärdet kontaktar polisen efter det att hon blivit utsatt för ett rån. Händelsen ska ha inträffat i närheten av Mejramsgatan. Tre okända maskerade män ska ha omringat henne och visat upp ett pistolliknande föremål. De tillgriper sedan ett armbandsur och hennes handväska och springer i riktning mot Angereds centrum. Kvinnan har inga kända fysiska skador. Polis åker till platsen, söker i närområdet men ingen grips. Anmälan om grovt rån upprättas.  

Kl 01.15 Vara, grov misshandel
Polis larmas till resecentrum där det enligt vittnen ska pågå ett slagsmål mellan ca sex personer. De som som slåss beskrivs som yngre män. Polis åker till platsen och man anträffar då en skadad person, troligen knivskada. Ambulans finns då även på plats. Ambulanspersonal konstatera att det handlar om lindriga skador, inget behov av sjukhusvård.

Gärningsmannen/männen ska ha försvunnit från platsen. Polisen får fram uppgifter på en gärningsman via vittnen. Polis söker från brottsplatsen med hund. Man får även fram en adress där man genomför husrannsakan. Tre personer anträffas och de har även skador som pekar på att de varit i bråk. Samtliga hämtas till förhör. 
Den skadade som anträffades på brottsplatsen förs till sjukhus för kontroll/rättsintyg. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra