Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lilla Edet, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Här följer ett urval av nattens händelser.

Lilla Edet, Göteborg, Västra Götalands län

03:45 Lilla Edet, brand
Larm kommer in om en brand i en lada. Enligt uppgift ska det finnas gasflaskor inne i byggnaden. Polis och räddningstjänst anländer till platsen. Platsen spärras av och boenden i närområdet utryms. Branden bedöms så småningom vara under kontroll, men gasflaskorna behöver kylas ned. Räddningstjänsen är kvar på plats för bevakning. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, men i nuläget finns ingen misstänkt.

03:48 Göteborg, rån
Ett larm kommer in om ett rån. Två gärningsmän har tillgripit en yngre mans mobil under knivhot. Målsägande, en tonåring, blev också knuffad i samband med rånet. Gärningsmännen flyr från platsen. Polis anländer och upprättar en anmälan om rån. Drygt en timme senare påträffar en annan polispatrull en av de misstänkta gärningsmännen under en kontroll. Den misstänkte har målsägandes mobil på sig. Godset är alltså återfunnet och utredningen fortsätter.

04:42 Norra Landvetter
Ett kameralarm kommer in till väktare om att en person har tagit sig in på ett inhängnat område i anslutning till en byggarbetsplats. Väktare larmar polis. Polis och en hundpatrull anländer till platsen. Polishunden spårar i riktning mot en parkeringsplats, där en bil kör iväg. Patrullen stoppar bilen och genomför en kontroll. Bilföraren, en man, grips. En anmälan om försök till grov stöld upprättas. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...