Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Nils Dahlbecks Gata, Strömstad, Badhusgatan, Lidköping, Svartebäcksgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Nils Dahlbecks Gata, Strömstad, Badhusgatan, Lidköping, Svartebäcksgatan, Västra Götalands län

22.29 Göteborg, försök till mord samt grovt vapenbrott
Flera samtal ringdes till polisen om höga smällar i området kring Nils Dahlbecks gata. När polisen kom fram kunde man konstatera att någon skjutit flera skott genom ett fönster till en lägenhet. En person befann sig i lägenheten men klarade sig utan fysiska skador. En stor polisinsats med bland annat helikopter inleddes och en 18-årig man kunde senare gripas i ett skogsområde inte så lång ifrån brottsplatsen. Efter förhör anhölls han av åklagare. En teknisk undersökning har gjorts under natten och det har bland annat hittats tomhylsor vid brottsplatsen. Det har även knackats dörr under natten. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott pågår.

00.09 Strömstad, misshandel
Polisen larmas då två män slåss utanför en restaurang på Badhusgatan. En av männen, som är i 40-årsåldern, blödde vid ena ögat när polisen kom fram men det är oklart om han behövde vård. Den andre, en man i 30-årsåldern, greps misstänkt för misshandel samt eget bruk av narkotika.

01.46 Lidköping, bilbrand
På Svartebäcksgatan började en bil att brinna och räddningstjänst och polis åkte till platsen. Det är något oklart hur bilen börjat brinna men en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen misstänkt i nuläget.

Östra Fyrbodal - misshandel i relation
En kvinna tar sig till en granne och ringer polisen. Hon har blivit misshandlad av mannen som hon tidigare hade ett förhållande med. Han ska ha slagit henne flera gånger i ansiktet och på överkroppen samt hotat henne med en kniv. Oklart om hon behövde sjukhusvård. Polisen har sökt efter mannen men ännu har han inte anträffats. Anmälan om misshandel samt olaga hot har skrivits.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra