Senaste händelserna

Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat (tyfoner) som finns i de flesta städer och tätorter. Signalen består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen - om du i andra fall hör den ska du gå inomhus, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Norumshöjd, Alingsås, Kolavägen, Tranemo, Gymnasieskolan, Medborgarplatsen, Mölndal, Jolengatan, Kungsportsplatsen, Uddevalla, Hyggestråket, Myråsvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Norumshöjd, Alingsås, Kolavägen, Tranemo, Gymnasieskolan, Medborgarplatsen, Mölndal, Jolengatan, Kungsportsplatsen, Uddevalla, Hyggestråket, Myråsvägen, Västra Götalands län

23.53 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Norumshöjd där det ska brinna i parkerade bilar. I ett parkeringshus är det fyra bilar som skadas av branden, två totalt utbrända. I samband med att det började brinna sågs en person springa från platsen. Polisen skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Inga personskador.

01.13 Alingsås, försök till misshandel
På Kolavägen vid Studiefrämjandet är det en bilist som försöker köra på personer med en vit bil. Detta lyckas dock ej. Bilisten lämnar platsen. Inga personskador och polisen skriver en anmälan gällande försök till misshandel och vårdslöshet i trafik. 

01.40 Tranemo, grovt rån
Vid gymnasieskolan, Medborgarplatsen är det en kille i 25-årsåldern som blir avtvingad en el-cross som han lånat. Det kommer fram ett tio-tal killar, varav en visar upp en kniv och de börjar slå honom med en batong och knytnävar. De tar el-crossen och försvinner från platsen. Målsägaren blöder näsblod men är inte i behov av sjukhusvård.

01.58 Mölndal, misshandel
Vid Jolengatan på Mc Donalds griper polisen en man som misshandlat en kvinna. Polisen skriver en anmälan gällande grov kvinnofridskränkning. Kvinnan var ej i behov av sjukhusvård.

03.06 Göteborg, misshandel
Polisen griper en man i området runt Kungsportsplatsen som varit i slagsmål med en annan man i området. En anmälan om misshandel upprättas.

05.14 Uddevalla, rån
Vid Hyggestråket, Myråsvägen är det en man som blir stoppad av tre okända personer när han kör sin bil. En av personerna tar upp en pistol och riktar mot mannen som då kliver ur bilen och springer från platsen. I närområdet anträffar polisen bilen tom och krockad. Inga personskador.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...