Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Göteborg, Örgryte, Ullevimotet, Hagakyrkan, Viktoriabron, Sprängkullsgatan, Eden, Tavlan, Långströmsgatan, Västra Götalands län

04:12 Älg, Göteborg
Polis kontaktades av flera inringare om en älg som sprungit omkring i central Göteborg under natten. Älgen observerades först vid  E6 i Örgryte/Ullevimotet och den dök senare upp vid Hagakyrkan. Lite senare tog sig älgen till Viktoriabron och hoppade där i vattnet, en stund senare tog den sig upp märkbart stressad och tog sig via Sprängkullsgatan till Slottskogen. Älgen är nu i Slottskogen där den återhämtar sig. Polisen och en jägare har älgen under uppsikt i fall de skulle vakna till och ta sig ut i morgon trafiken. 

04:29 Trafikolycka vilt, Dals-Ed

En man som kolliderat med en älg vid Tavlan i Dals-Ed kontaktade polisen. Mannen ska ha klarat sig utan skador dock förstördes bilen och älgen flydde till skogs. En eftersöksjägare kallades in för att avliva djuret. 

05:20 Brand, Göteborg
Räddningstjänst och Polis kallades till Långströmsgatan med anledning av en brand i en bil som stod parkerad i garage. På plats kunde konstateras att det var byggnaden som brann. I byggnaden verkar det vara tre fordon som brunnit i nuläget. Polis och räddningstjänst fortsätter med släckningsarbetet på platsen.  

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra