Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bollebygd, Kungsgatan, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Bollebygd, Kungsgatan, Uddevalla, Västra Götalands län

21:33 Rån, Bollebygd
Polis kallades till Öregärde i Bollebygd med anledning av ett rån. Två maskerade okända gärningspersoner ska enligt uppgifter till polisen ha rånat en man i 70-årsåldern. Mannen ska ha blivit hotad med pistol och misshandlats när han satt i sin bil.

Rånarna ska ha tagit målsägarens telefon, bankkort med kod  och smycken vid rånet och flytt från platsen. Polis kunde kontrollera tre personer i närområdet som inte kunde kopplas till ärendet i nuläget. En anmälan om grovt rån och grovt vapenbrott är upprättad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. 

00:04 Skadegörelse, Uddevalla
Polis larmades till Kungsgatan i Uddevalla där en butik utsatts för skadegörelse. Okänd gärningsperson har krossat ett skyltfönster till en optiker. Ingen gärningsperson kunde gripas. En anmälan om skadegörelse är upprättad.      

00:27 Rån, Tranemo
En målsägare i 30-årsåldern ska enligt uppgifter till polisen ha blivit rånad i sin bostad av fyra gärningspersoner. Gärningsmännen ska enligt uppgift ha knackat på bostaden och trängt sig in när målsägaren öppnat. Målsägaren har blivit av med telefon, dataspel och plånbok.

Polispatrull kontrollerade samtliga omständigheter i ärendet på plats och de har tagit upp en anmälan om stöld genom inbrott. Ingen är gripen i nuläget.  

02:54 Stöld, Falköping
En polispatrull genomförde ett rutinstopp på ett fordon i syfte att motverka och kontrollera dieselstölder i området. Föraren till bilen sprang från platsen in i ett närliggande skogsområde. Han kunde ganska omgående säkras av polispatrullen och i bilen hittades misstänkt stöldgods. Mannen som är i 40-åråldern grips misstänkt för häleri.   



 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra