Karta som med röd fyrkant ramar in Olofstorp, Vårgårda, Kungsgatan, Fridhemsgatan, Frändefors, Bengtsfors, Stenebyvägen, Sahlgrenska, Bäckefors, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit mycket för polisen att göra under natten med bland annat något som exploderat under en parkerad bil i Olofstorp.

Olofstorp, Vårgårda, Kungsgatan, Fridhemsgatan, Frändefors, Bengtsfors, Stenebyvägen, Sahlgrenska, Bäckefors, Västra götalands län, Västra Götalands län

23.04 Vårgårda, grovt rån
Vid Kungsgatan kommer det in tre delvis maskerade personer med tillhyggen i händerna såsom kofot och kniv. De hota personalen, två anställda och två yngre kunder. De blior intvingade på lagret där en av rånarna bevakar dom under tiden som de övriga går in i butiksdelen. Oklart vad de fått med sig. De tre rånarna försvinner sedan ut genom lagret till parkeringen. På utsidan är det en av rånarna som hotar en person och blir då slagen i ansiktet. De tre rånarna försvinner från platsen i bilen som senare anträffas vid Fridhemsgatan och visar sig vara efterlyst. Denna tas i beslag för teknisk undersökning. Polisen skriver en anmälan gällande grovt rån, olaga hot och försök till grov misshandel.  

00.09 Olofstorp, allmänfarlig ödeläggelse
Polis och räddningstjänst larmas till Olofstorp med anledning av att något har exploderat under en parkerad bil på en garageuppfart utanför ett hus. Det var en kraftig explosion som skadat två parkerade bilar och delvis är det två bostäder som drabbats med bland annat krossade fönsterrutor. Inga personskador bara matriella sklador. Bombtekniker har varit poå platsen och när de var klara har tekniker nu påbörtjat sitt arbete med den tekniska undersökningen av platsen. Motiv till det inträffade vet vi i nuläget inte och vi har inga misstänkta.

00.33 Frändefors. trafikolycka
På E45 vid Frändefors är det två bilar som kolliderar. Tre personer körs till NÄL med lindriga skador.

03.37 Bengtsfors, trafikolycka
På Stenebyvägen är det en bilist som kör in iu ett vägräcke. Tre personer i bilen och de körs till olika sjukhus, en till Sahlgrenska med allvarliga skador, föraren körs till NÄL vaken samt talbar och den tredje körs till vårdcentralen i Bäckefors för kontroll.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra