Karta som med röd fyrkant ramar in Haga, Pilgatan, Övre Husargatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning, misstänkt En skottlossning uppges ha ägt rum i Haga. För närvarande finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Haga, Pilgatan, Övre Husargatan, Göteborg, Västra Götalands län

Polisen får larm om att två män på moped ska ha avlossat ett vapen vid Pilgatan i Haga. De båda männen på mopeden uppges varit maskerade och lämnat plats i riktning mot Övre Husargatan.

Vem eller vilka som ska ha varit föremål för skjutningen är för närvarande inte känt. Det finns inte heller några uppgifter om att någon ska ha blivit skadad. Polisen har dock fått kontakt med personer på platsen som varit på plats när skjutning ägt rum.

De första uppgifterna talar om att man skjutit med någon typ av automatvapen alt. gevär.   

Polisen inleder en insats på platsen. Första polispatrull på plats ca kl 19.39. Möjligen har skottlossningen ägt rum i ett p-hus på platsen.

Mopeden och de två män som färdats på den har inte återfunnits/gripits.

Kl 20.20: Ingen skottskadad person har ännu anträffats. 

Kl 20.35: Det finns för närvarande inte någon bekräftad skottlossning. Polisen har genom vittnesuppgifter fått fram uppgifter att en maskerad man haft någon typ av vapen på platsen, det verkar dock med den information som polisen har för närvarande som att vapnet aldrig avlossat. Polisen inleder förundersökning med rubricering grovt olaga hot och grovt vapenbrott.  

Kl 21.15: Ingen person har frihetsberövats.

Kl 21.45: Insatsen på plats avslutas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra