Karta som med röd fyrkant ramar in Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Vid en tågövergång i kommunen är en lastbil och ett pendeltåg involverade i en olycka.

Uddevalla, Västra Götalands län

Skadeläget är för närvarande oklart. Polis och andra blåljusresurser är larmade till platsen.

08:56, uppdatering: En räddningsinsats pågår. Polis stöttar räddningstjänsten i deras arbete och säkrar olycksplatsen inför kommande utredning. Det finns uppgifter om personskador. Exakt skadeläge är dock oklart i nuläget. 

09:25, uppdatering: Ett tiotal personer uppges vara lindrigt skadade. I övrigt oklart skadeläge. Räddningsinsatsen pågår alltjämt. Trafikstopp på sträckan bekräftades strax efter klockan 09. Polisen upprättar avspärrningar på platsen. 

11:23, uppdatering: Enligt vittnesuppgifter från platsen har lastbilen fastnat i snö på spåret, därefter har bommarna gått ned. Lastbilschauffören ska ha försökt signalera till tåget, som inte hann bromsa i tid. Åtminstone två personer har förts till sjukhus med okända skador. 

14:19, uppdatering:
En person har avlidit till följd av olyckan. Den som har avlidit är en man i 65-årsåldern, och det var han som framförde tåget. Anhöriga är underrättade.

14:38, uppdatering:
Ärendet utreds just nu som vårdslöshet i trafik och platsen är avspärrad. Polisen kommer att vidta flera utredningsåtgärder, bland annat kommer en teknisk undersökning att genomföras. Information kommer också att samlas in, bland annat genom förhör, i syfte att skapa oss en bättre bild av vad som har hänt.

Ytterligare cirka tio personer skadades fysiskt i samband med händelsen. Vår information i dagsläget är att dessa cirka tio personer ska ha fått lindriga skador.

18:16, uppdatering
Polisens avspärrning är hävd, men den aktuella platsen betraktas fortfarande som en brottsplats då en förundersökning är inledd. Trafikverket kommer att genomonföra en egen undersökning. Under kvällen och natten är inriktningen att lastbilens släp kommer att bärgas. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra