Karta som med röd fyrkant ramar in Burö Färjeläge, Öckerö, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Vapenlagen Vi får in ett larm om en man med ett pistolliknande föremål på en färja. Polis kan sedan säkra mannen och han omhändertas för berusning.

Burö Färjeläge, Öckerö, Västra Götalands län

En person larmar polis om att de har sett en man med ett pistolliknande föremål, som väntar på en fjära vid Burö färjeläge. Mannen kliver ombord. Han uppträder inte direkt hotfullt, enligt uppgift. Färjan står still i hamn i väntan på polis. När patrullerna kommer fram till platsen kan de initialt säkra mannen odramatiskt. I anslutning till mannen hittar patrullerna en kolsyrepistol. Mannen är påtagit påverkad och omhändertas för berusning. En anmälan om brott mot vapenlagen är upprättad. Mannen kan även misstänkas för olaga hot mot bakgrund av att personer som har sett mannen kan ha upplevt det som hotfullt.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra