Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Drag, Pajala, Kalmar län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Sammanfattning av polisens arbete under Pajala marknad.

Drag, Pajala, Kalmar län

Polis som arbetat på plats uppger att årets upplaga av Pajala marknad i stora drag har flutit på bra. I skrivande stund finns inga exakta siffror på antalet besökare, men uppskattningsvis har besökarantalet varit cirka 40 000–50 000 under hela helgen.

Fredag 8 juli
Marknadens första dag bjuder på fint och soligt väder. Dagpatrull genomför två trafikkontroller. Vid den ena är det 40-tal förare som kontrolleras nyktra. Vid den andra trafikkontrollen upprättas en anmälan gällande olovlig körning.

Under kvällen omhändertas en ungdom för fylleri och överlämnas till socialtjänst. Cirka 25 personer avvisas av polis och ordningsvakt från festplatsen och ytterligare fem personer omhändertas enligt LOB. En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas.

Berusningsnivån uppges generellt vara ganska hög under fredagskvällen/natten.

Lördag 9 juli
Kvällen/natten på marknadsområdet flyter på bra utan några större ordningsstörningar.

Polisinsatschef på plats uppger att berusningsnivån generellt är lägre än under fredagen. Ingen person omhändertas enligt LOB, men cirka 10 personer avvisas av ordningsvakter.

Söndag 10 juli
Under marknadens sista dag inriktar sig polisen på trafik. Ett par trafikkontroller genomförs och de cirka 130 förare/fordon som kontrolleras är utan anmärkning.

Mest läst av andra