Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköpings Län, Norrköping, Vetlanda, Linköping, Kättilstorp, Värnamo, Vrigstad, Bjälbogatan, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Sammanfattning kväll

Jönköpings Län, Norrköping, Vetlanda, Linköping, Kättilstorp, Värnamo, Vrigstad, Bjälbogatan, Östergötland, Östergötlands län

Mycket intensivt kvällspass där över 200 händelser har inrapporterats till Polisen gällande händelser i Östergötland och Jönköpings län. 11 personer har omhändertagits gällande fylleri och ordningsstörningar. Två personer har gripts misstänka för brott.

14.25 Norrköping Hospitalgatan kvinnomisshandel. Patrull till platsen. Man som uppträde våldsamt. Patrull tvingas använda våld för att omhänderta gärningsmannen som läggs in för tillnyktring.

 

16.34 Jönköping misshandel man som misshandlat en kvinna på bussen. Kvinnan gråter hejdlöst. Misstänkt skriker. Det finns vittne på bussen. Patrullen hinner ej fram till platsen. Både målsägande och misstänkt lämnat. Finns övervakningskamera på bussen.

 

16.34 Vetlanda arbetsplatsolycka. Brandman som råkat ut för ett exploderande batteri. Skador i ansiktet. Förd till Höglandssjukhuset för vård.

 

16.45 Linköping misshandel. Tiggare anmäler till en ordningsvakt att han blivit misshandlad och att han blivit tvingad att tigga. En misstänkt person är medtagen till polishuset förhörd genomfört med hjälp av tolk.

 

KL 18.02 Jönköping Kättilstorp. Misshandel i relation Kvinna som blivit misshandlad av sin man. Gärningsmannen som är i 40 års åldern kunde gripas på platsen. Kvinnan som är misshandlad har en svullnad p kinden i  övrigt inget behov av sjukhusvård.

 

19.09 Värnamo narkotikabrott. En person gripen. Personen stoppades för kontroll. Misstänk drogrf, narkotikabor och brott mot knivförbudet.

 

KL 18.40 Vrigstad RV 30. Trafikolycka genom att en gångtrafikant har blivit påkörd av en personbil. Platsen är strax utanför Vrigstad och den påkörde personen är en man i 50 års ålder och denne är mycket allvarligt skadad.

 

 

KL 19.31 Linköping Bjälbogatan. Samtal inkommer om en mycket berusad man som går omkring med en barnvagn. Enligt uppgift har mannen vid ett flertal tillfällen trillat och barnvagnen har vid dessa tillfällen vält. Vid patrullens framkomst visade det sig att det finns ett barn i 1 års åldern i barnvagnen. Mannen som sannolikt är barnets far är en man i 30 års åldern var vid tillfället så berusad att han omhändertogs av polis. Vid omhändertagandet gjorde mannen motstånd. Barnet som är fysiskt oskadat har överlämnats till annan vårdnadshavare.

 

Mikael Ehne// Vakthavande befäl

  

 

 

 

  

 

 

 

 

Polisen Östergötland