Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Östermalmsvägen, Finspång, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Östergötland, Östermalmsvägen, Finspång, Linköping, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:53 En polispatrull stoppade och kontrollerade en bilist på Östermalmsvägen i Finspång. Bilisten, en man i 25-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han är misstänkt för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk. Han fick följa med för provtagning. 

00:29 En polispatrull befann sig utomhus i centrala Linköping för att kontrollera ordningsläget i centrum. Polispatrullen fick då vetskap om ett bråk då ordningsvakter påkallade polispatrullens uppmärksamhet. Fler polispatruller anslöt till platsen. Två män som är i 25- respektive 30-årsåldern hade bråkat inne på en krog. Båda männen fördes till sjukhus för kontroll av sina skador, i övrigt har polisens presstjänst inga uppgifter gällande skadeläget. Två anmälningar gällande misshandel har upprättats.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Mest läst av andra