Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Årby, Årbygatan, Skiftinge, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Misstänkt skottlossning i Årby. En man anhållen för grovt vapenbrott.

Årby, Årbygatan, Skiftinge, Eskilstuna, Södermanlands län

20:34 Polisen larmades till området Årby med anledning av två inkommande samtal där inringarna hade hört höga smällar. Ljuden uppfattades av inringaren som skott av skjutvapen.

20:50 Polisen är på plats i Årby med flera patruller. Det syns inga tecken på brott i området. Polisen rör sig i området och pratar med personer som rör sig utomhus. Uppgifterna går isär då många personer inte har hört eller sett någonting. Polisen fortsätter att röra sig i området för att reda ut om någonting brottsligt har skett.

21:25 Polisen hittade spår som tyder på att en skottlossning har skett utanför en bostad på Årbygatan. Den platsen har spärrats av. Ingen skadad person har anträffats. Polisen har arbetat sig fram till misstanke mot en person och en husrannsakan i en bostad i Skiftinge gjordes. Den misstänkta personen befann sig i bostaden och han greps misstänkt för grovt vapenbrott. I nuläget kan inte polisen gå ut med mer information om personen som har gripits. 

22:10 Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning på brottsplatsen. Avspärrningarna där togs bort. Fortsatt husrannsakning sker i den lägenhet där den misstänka gärningspersonen greps. Personen har förts till polisstationen för förhör. En åklagare kommer sedan att besluta om anhållande. 

I nuläget finns ingen mer information att lämna i ärendet. 

UPPDATERING TORSDAG: 

Den person som greps igår kväll är en man. Polisen kan i nuläget inte gå ut med ålder, då det kan påverka utredningen. Han anhölls av åklagare strax efter midnatt. Han är skäligen misstänkt för grovt vapenbrott. I samband med husrannsakan i den bostad han greps anträffades ett misstänkt skjutvapen. Vapnet är taget i beslag och det kommer att skickas till Nationellt förensiskt centrum (NFC) för analys. 

I och med att mannen är anhållen är åklagare förundersökningsledare och frågor från medier hänvisas till Åklagarmyndigheten. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra