Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nyköping, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering

Uppdatering mordförsök, Nyköping.

Nyköping, Södermanlands län

Den 16-åriga flicka som är anhållen misstänkt för mordförsök på sin mor och far är fortsatt anhållen. Inledande förhör har hållits med henne, men mer ingående förhör planeras att genomföras under dagen. Den misstänkta själv har inte några skador efter händelsen.

De skadade personerna vårdas fortfarande på sjukhus. Deras skadeläge bedöms inte som livshotande. Förhör med de skadade är planerade att hållas i eftermiddag, eller så fort deras tillstånd tillåter.

Den kniv som misstänks ha används vid mordförsöket har anträffats i bostaden och har tagits i beslag. Polisens kriminaltekniker har varit på plats under dagen och genomfört en brottsplatsundersökning. Bostaden är fortsatt avspärrad.

Utredningen är i ett tidigt skede och polisen har ännu inte någon klar bild över händelseförloppet eller något möjligt motiv. 

UPPDATERING:

15:45 Utredningen kring mordförsöket i Nyköping fortsätter. Det som planeras i närtid är att hålla förhör med de inblandade. Uppgifter om vad som framkommer i förhör kommer med hänsyn till förundersökningen inte att kunna kommuniceras. Imorgon kommer en ny uppdatering kring ärendet, om något nytt har framkommit.