Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Farsta Centrum, Stockholm, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Skottlossning Polisen får flera samtal om att det har skett en skottlossning utomhus i närheten av Farsta centrum.

Farsta Centrum, Stockholm, Stockholms län

Polisen har beslutat att tunnelbanan inte ska stanna vid stationen Farsta centrum, detta för att förhindra att gärningspersoner eller personer som kan ha uppgifter att lämna om skottlossningen lämnar med tunnelbanan.

Polisen som är på plats i närheten av ingången till tunnelbanestationen säger att två personer får vård på platsen av förbipasserande. 

Uppdatering klockan 18:24

Polisen har spärrat av platsen i närheten utanför tunnelbanestationen. De två personerna som inledningsvis fick vård av förbipasserande har enligt poliserna på plats skottskador.

Polisen har information om att två andra personer har anträffats med skottskador i närområdet, en av dem vid en kyrka och en utomhus på Larsbodavägen.

Uppdatering klockan 18:58

Polisen har haft ett förföljande på en personbil på E4 söderut. Personbilen är intressant i det utredningsarbete som sker efter skottlossningen i Farsta centrum med omnejd. Den bilen är stoppad vid trafikplats Järna och två personer är gripna.

Uppdatering klockan 19:41

Polisen har fortfarande behov av att tunnelbanetågen inte stannar vid Farsta centrum. Tre av de skottskadade är förda till sjukhus. Den fjärde avled på plats. Polisens tekniker kommer under kvällen undersöka de tre brottsplatserna. I utredningsarbetet kommer polisen inventera de kameror som finns i området för att se om dessa bilder kan vara till hjälp i det fortsatta utredningsarbetet.

Polisen har inlett förundersökning angående mord samt mordförsök.

Uppdatering klockan 22:19

Den person som avled på plats och en av de som fördes till sjukhus är två tonårspojkar i 15 års åldern. Anhöriga till den avlidne är underrättade. De andra två som fördes till sjukhus är en man och en kvinna som är i åldern 40-65 år. Polisens utredningsarbete fortsätter, bland annat har inte teknikernas arbete och den påbörjade dörrknackningen avslutats. Arbetet med att gå igenom bildmaterial är inte heller avslutat. Det är oklart när det arbetet kommer vara klart.  

De två personerna som greps är män och de kommer förhöras. Den bil de färdades i är tagen i beslag och kommer genomgå en teknisk undersökning. 

Uppdatering 02:15

De två männen som greps tidigare är nu anhållna misstänkta för mord. Båda männen är i 20-års åldern. Polisen har genomfört husrannsakningar samt tagit in flera för förhör. 

Händelsen i media

Mest läst av andra