Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Husby, Vassunda, Alsike, Forsbyvägen, Uppsala, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - Ett Urval av händelser i Knivsta kommun innehållande bl.a. ungdomssamlingar, viltolyckor och en återkoppling från Rimfrost.

Knivsta Kommun, Husby, Vassunda, Alsike, Forsbyvägen, Uppsala, Knivsta, Uppsala län

Sammanfattning fredag 15/5 – fredag 22/5

Från fredag 15/5 till fredag förmiddag 22/5 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 51 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Detta är alla händelser som rings in via larmcentralen 112 tillsammas med polisen egeninitierade jobb som t.ex. att man stoppar och kontrollerar en bil/person m.m.

När polisen under vecka var i Knivsta för att arbeta trygghetsskapande så stoppade man bland annat en del fordon. Genom att stoppa bilar och kontrollerar förare så hittar polisen ibland ingångar till andra brott. Ett sådant fordonsstopp ledde i veckan till en husrannsakan och fler brott uppdagades.

Djur på vägen

15 stycken HR från den gångna veckan gäller djur på vägen eller i nära anslutning samt viltolyckor. I höjd med Husby-Långhundra sågs t.ex. en älg springa längs med vägen och vid Vassunda stod en älgkalv nära vägen. På E4an har det rapporterats om rådjur på fel sida viltstängslet och ute på landsvägarna/riksvägarna har en del påkörningar av vilt skett.

Det är mycket vilda djur som rör sig längs vägarna nu så anpassa hastigheten och var uppmärksam. Om olyckan är fram så ring 112 samt markera upp platsen där olyckan skedde om det skadade djuret försvinner från platsen. Detta så att viltvårdare kan spåra djuret.

Ungdomar

Den 15/5 vid 23-tiden befann sig en grupp ungdomar vid Willy:s och satte eld på saker samt körde runt med kundvagnar. Elden tog sig aldrig som tur var men ett högst olämpligt beteende i vilket fall som helst.

20/5 och 21/5: Bakom olika skolor i Alsike har det varit ungdomssamlingar med festande, hög musik och skrik som stört boende i närheten. Polisen tackar alla de som ringer in och uppmärksammar problematiken, fortsätt med det, vi behöver er hjälp!

Polisen har ett aktivt brottsförebyggande -och trygghetskapande arbete i kommunen. Samlingsplatser för ungdomar är flaggade i den lokala lägesbilden för Knivsta vilket innebär att polisen kan arbeta med uppsökande verksamhet och har tillsyn vid dessa platser med jämna mellan rum. På så sätts förebyggs brott och ungdomar i riskzon uppmärksammas.

Brand

Ett av veckans HR gäller en brand på Forsbyvägen den 20/5. Räddningstjänst och polis kallades till platsen. Branden misstänks vara anlagd och polisen har inlett förundersökning om Grov mordbrand.

Operation Rimfrost

Polisens satsning mot skjutningar, sprängningar och nätverkskriminella i Region Mitt och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta i synnerhet ger resultat. På polisens hemsida kan man läsa följande:

”Polisen har arbetat underrättelsestyrt parallellt med trygghetsskapande arbete. Flera fokuspersoner har blivit kontrollerade under de senaste dagarna”

”Vi har tagit både illegala vapen och narkotika i beslag under veckan som gått. Narkotikabeslagen var förhållandvis stora, säger Stefan Siesing operationsledaren för Rimfrost region Mitt.”

Frihetsberövade mellan 5 maj – 12 maj inom ramen för Rimfrost:
Gripna 10
Varav 6 anhållna
Varav 4 häktade


Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra