Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Daggvägen, Uppsala, Svartbäcksgatan, Gredelbyvägen, Forsbyvägen, Margaretavägen, Adolfsbergsskolan, Alsike, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - Sammanfattning av händelser i Knivsta kommun. Polisen behöver din hjälp, läs mer i veckans artikel.

Knivsta Kommun, Daggvägen, Uppsala, Svartbäcksgatan, Gredelbyvägen, Forsbyvägen, Margaretavägen, Adolfsbergsskolan, Alsike, Knivsta, Uppsala län

Från fredag eftermiddag 7/8 till fredag eftermiddag 14/8 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 73 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser som rings gällande t.ex. pågående brott eller att polisen själv initierar ett ärende som en trafikkontroll.

Av totalt 73 st. HR så är 18 st. HR registrerade som trafikbrott. Polisen har under veckan haft kontroller på E4, Lv255 samt Rv77 och det har utdelats diverse böter för olika trafikförseelser, bl.a. för brukandeförbud, avställt fordon samt haft mobilen i handen och använt under färd för att nämna några. Några fick sin körkort indragna, bl.a. en person som körde 147 km/h på motorvägen. Vid ett tillfälle upprättades även en anmälan om grov olovlig körning, dvs. att personen kört bil trots indraget körkort.

Polisen behöver din hjälp - vet du nåt?

Polis och åklagare arbetar intensivt i flera ärenden men utan hjälp från allmänheten är det ibland omöjligt att nå framgång. För när man utreder brott så tittat man på teknisk bevisning som t.ex. fotspår, DNA etc. och så använder man sig av t.ex. inhämtad övervakningsfilm m.m. Men en viktig aspekt är dock iakttagelser från bl.a. vitten eller andra som varit i närheten. Ibland kan den minsta saken en person sett göra stor skillnad. Polisen lägger nämligen ett pussel och just din pusselbit kan vara den avgörande biten. Nu behöver polisen hjälp med följande ärende:

Den 7 februari 2020 kring kl. 08:00 på morgonen inträffar en misshandel på Daggvägen i Knivsta. En minderårig flicka är ensam hemma. Någon knackar på dörren och flickan öppnar. Gärningspersonen frågar först flickan om han får komma in i bostaden. Han utdelar ett slag mot flickan och springer därefter från platsen.

Gärningspersonens signalement: Solglasögon, svarta jeans, tunnare mörkblå dunjacka och en mössa med uppvikta kanter, ca 20-30 år, ca 170-180 cm lång med smal kroppsbyggnad. Gärningspersonen pratade med mörk/grov röst. Eventuellt synliga smilgropar eller gropar i ansiktet.

Har du sett eller vet någonting om händelsen, kontakta polisen och ange polisens ärendenummer K165773-20 på tel. 114 14 (inget riktnummer) eller maila till registrator.mitt@polisen.se

Hittegods hämtas i Uppsala

En påminnelse om att man inte kan hämta hittegods på poliskontoret i Knivsta. Det måste man göra på polisstationen i Uppsala, Svartbäcksgatan 49. Kom även ihåg att anmäla brott/förlust eller tipsa polisen gör du bäst via polisen.se eller genom att ringa 114 14.

Utdrag av HR

11/8 - Polisen har varit aktiv inne i centrala delarna av Knivsta. På Gredelbyvägen stoppades en bil där föraren kom att misstänkas för drograttfylla. Personen medtogs till polisstationen för kroppsbesiktning, dvs. att man tar urinprov och blodprov. Personen visade sig vara positiv på THC som innebär bruk av hasch eller marijuana så personen blev av med sitt körkort samt så togs bilnycklarna i beslag.

11/8 - Vid Forsbyvägen/Margaretavägen var det någon som inte ville bli stoppad av polisen så dem dumpade istället bilen och sprang. Med anledning av detta blev det en jakt där bl.a. hund kallades in.

11/8 – Adolfsbergsskolan, Alsike: en större ungdomssamling med EPA-traktorer. Det spelades bl.a. hög musik. Här arbetas det på olika håll för åtgärder. Viktigt att alla de som störs ringer till polisen på 112 så ärendena registreras.

10/8 - Från en uppställningsplats för husbilar och husvagnar i Knivsta har någon stulit en husbil. Gärningsmannen har tagit sig in på området genom att klippa upp ett stängsel. En patrull har varit på plats och arbetat med spårsäkring.

Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på
polisen.se - klicka på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på sidan för anmälan alt. ”jag har sett eller hört nåt” till höger för tips.
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Mest läst av andra