Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Alsike, Adolfsbergsskolan, Daggvägen, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

POLISRUTAN - En sammanfattning av händelser i Knivsta kommun, bl.a. om genemsamma insanster kring ordningsstörningar i Alsike.

Knivsta Kommun, Alsike, Adolfsbergsskolan, Daggvägen, Knivsta, Uppsala län

Kommande vecka utgår polisrutan. Här kommer en sammanfattning av den gångna veckan:

Från fredag eftermiddag 14/8 till fredag eftermiddag 21/8 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 52 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Det är alla registrerade händelser som rings gällande t.ex. pågående brott eller att polisen själv initierar ett ärende som en trafikkontroll.

Sammanfattningsvis så har det varit en ganska lugn vecka i Knivsta, dock innehållande några trafikolyckor samt en del trafikrelaterad brottslighet. Av totalt 52 st. HR så är 14 st. HR registrerade som trafikbrott, dvs någon form av bötesbrott som exempelvis hastighetsöverträdelse. Polisen har utöver detta även fångat in två stycken drograttfyllerister på E4an varav den ena inte hade körkort och en anmälan om grov olovlig körning också upprättades.

Insatser vid Adolfsbergsskolan

Under sommaren har det vid flertalet tillfällen varit ungdomar som samlats vid Adolfsbergsskolan på kvällarna och i samband med det buskört med sina motorfordon samt stört boenden i närheten med hög musik. Många har haft svårt att sova och det har även skapat en otrygghet. Med anledning av detta så har polisen och kommunen samverkat brett i frågan för att komma till rätta med ordningsstörningarna.

Efter en gedigen orsakasanlys så har flertalet åtgärder genomförts. Bl.a. så har vuxennärvaron stärkts och här gör Nattvandrarna ett fantastiskt jobb. Polisen har med platsen i sin lokala lägesbild och gör tillsyner när de har möjlighet mellan ärenden som ledningscentralen beordrar. Polisen och kommunen har även tillsammans genomfört trygghetsvandringar. Det är också på gång ett stopp/parkeringsförbud vid parkeringen i anslutning till skolan förutom för personal samt så ska bommar sättas upp till Alsike park. Detta tillsammans med att nattvandrare och andra vuxna besöker platsen så kommer problematiken förhoppningsvis försvinna. Viktigt att komma ihåg föräldraansvaret också, om ditt barn är ute sent på kvällarna så bör du kanske se över situationen.

En uppmaning till allmänheten är att orosanmäla till socialtjänsten om man ser barn ute i tveksamma miljöer samt ringa till polisen vid ordningstörningar på 112 då det kan handla om pågående brott. Man kan vara anonym både till polisen och till socialtjänsten.

Knivsta kommun skriver mer om samverkan kring dessa frågor på sin hemsida, knivsta.se och här är en direktlänk till artikeln: 

https://knivsta.se/nyhetspublicering/nyheter-politik-och-organisation-startsida/2020-08-21-insatser-for-losningar-pa-ordningsstorningar-vid-adolfsbergsskolan 

 Polisen behöver din hjälp!

Vädjan till Allmänheten står kvar, om någon sett något hört något gällande nedan ärende så kontakta polisen och ange polisens ärendenummer K165773-20 på tel. 114 14 (inget riktnummer) eller maila till registrator.mitt@polisen.se

Den 7 februari 2020 kring kl. 08:00 på morgonen inträffar en misshandel på Daggvägen i Knivsta. En minderårig flicka är ensam hemma. Någon knackar på dörren och flickan öppnar. Gärningspersonen frågar först flickan om han får komma in i bostaden. Han utdelar ett slag mot flickan och springer därefter från platsen.

Gärningspersonens signalement: Solglasögon, svarta jeans, tunnare mörkblå dunjacka och en mössa med uppvikta kanter, ca 20-30 år, ca 170-180 cm lång med smal kroppsbyggnad. Gärningspersonen pratade med mörk/grov röst. Eventuellt synliga smilgropar eller gropar i ansiktet.

 Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet på polisen.se - klicka på ”anmäla brott eller förlust” uppe till vänster på sidan för anmälan alt. ”jag har sett eller hört nåt” till höger för tips.

Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

Mest läst av andra