Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Sommaren, Björnbo, Varan, Gimo, Alunda, Österbybruk, Öregrund, Rådmansgatan, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan fråb Östhammar v. 30

Östhammars Kommun, Sommaren, Björnbo, Varan, Gimo, Alunda, Österbybruk, Öregrund, Rådmansgatan, Östhammar, Uppsala län

        POLISRUTAN I ÖSTHAMMARS KOMMUN

Som du känner till skrivs Rutan lite sporadiskt under sommaren men nu är det dags för en ny Ruta. Det har under tiden 15/7-24/7 anmälts 50 brott. Det är ett ganska normalt utfall under sommartid. Som vanligt är det en blandning av olika brottstyper.

Vi får många förfrågningar angående grannsamverkan. Tyvärr hinner vi inte med att starta nya grannsamverkans-grupper under sommaren, men vi hoppas att resursläget ska bli bättre under hösten.

Redovisning av några av brotten anmälda under två veckors-perioden:

Östhammar: Inbrott i fritidshus i Björnbo. Bedrägeri via nätet, då en man har betalt 7.300 kr utan att få den beställda varan. Två unga män är misstänkta för narkotikabrott (egen påverkan). Skadegörelse på en husvagn uppställd på Klackskärsgatan. I samband med ett krogbesök anmäler en kvinna att hon blivit misshandlad av en person.

Gimo: Skadegörelse genom klotter på en vägg tillhörande pastoratet. En pojke har blivit utsatt för ett rånförsök. Gärningsmannen är en några år äldre pojke.

Alunda: En kvinna som var ute och gick vid Vasängen blev påkörd av en bil. Föraren smet från platsen utan att uppge sitt namn. Någon har skruvat på spisplattor och ugn på full effekt på en spis i skolan. Därefter har hen lämnat platsen. Det fanns viss risk för att det skulle starta en brand. Har du gjort några iakttagelser?

Österbybruk: En kvinna är rapporterad för olovlig körning. Flera personer har anmält  att de blivit utsatta för olika bedrägerier via nätet.

Öregrund: Flera anmälningar om misshandelsbrott i krogmiljö. Dessbättre har det inte medfört några allvarliga skador. En brand i hyreshus på Rådmansgatan medförde en större insats för Räddningstjänsten. Ingen person fick några skador p.g.a. branden. Det finns ingen misstanke om något brott.

Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mejl. Min adress är olle.rehn@polisen.se

Olle Rehn

Kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra