Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östhammars Kommun, Norrskedika, Gimo, Uppsalavägen, Alunda, Österbybruk, Norrby, Öregrund, Rådhusgatan, Västergatan, Långgatan, Östhammar, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka

Polisrutan Östhammar v. 31

Östhammars Kommun, Norrskedika, Gimo, Uppsalavägen, Alunda, Österbybruk, Norrby, Öregrund, Rådhusgatan, Västergatan, Långgatan, Östhammar, Uppsala län

                 POLISRUTAN I ÖSTHAMMARS KOMMUN

Det börjar bli dags att varna för båtmotorstölder. ”Höstmörkret” brukar innebära en större risk för besök av båtmotortjuvar. I veckan stals det en Busterbåt i Ledsundet. Båten anträffades ett par dagar senare utan motor. När jag tittar på statistiken så har det hittills i år stulits 11 båtmotorer i vårt område. Motsvarande tid förra året stals det 18 stycken. Om jag jämför längre tillbaka i tiden så är det en kraftig minskning av dessa stölder i vårt område. Jag är övertygad att grannsamverkan/båtsamverkan gör att utfallet blir bra.

Redovisning av några av brotten anmälda under veckan:

Östhammar: Stöld av diesel ur två arbetsfordon i Norrskedika. Stöld av båt med motor. I Moxboda har det varit inbrott i ett fritidshus. Tjuven stal bl.a. en TV.

Gimo: En man är misstänkt för drograttfylleri. En anmälan handlar om övergrepp i rättssak. Skadegörelse på en bil som var parkerad på Uppsalavägen.

Alunda: Skadegörelse (krossad ruta) på ett hus. En anmälan om olaga hot. De inblandade personerna är bekanta med varandra.

Österbybruk: En man ertappades när han körde rattfull. En bilförare är misstänkt för smitning från trafikolycksplats. Stöld av däck ur ett förråd i Norrby.

Öregrund: Stöld av en brandpump som var uppställd vid brandplatsen på Rådhusgatan. En man har hotat ordningsvakterna vid festivalområdet. Mannen är också misstänkt för narkotikabrott. Stöld av kontanter från en bostad på Västergatan. En tjuv gick in i ett (olåst) hus på Långgatan och stal en plånbok. Smitning från tankning vid Infartsmacken.

Om du vill komma i kontakt med mig går det bra att skicka ett mejl. Min adress är olle.rehn@polisen.se

Olle Rehn
Kommunpolis

Polisen Uppsala län

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra