Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ersboda, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Ersboda, uppdatering gällande mord och mordförsök

Ersboda, Umeå, Västerbottens län

Den man som suttit anhållen misstänkt för inblandning i mord och mordförsök på Ersboda i Umeå under onsdagkvällen har frigivits och är inte längre misstänkt för något brott.

Det sitter ingen person frihetsberövad i ärendet.

– Förundersökningen är fortsatt inne i en intensiv fas. Arbete pågår på bred front med att inhämta så mycket material och information som möjligt. Under dagen kommer bland annat kartläggning och analys av insamlat material att ske tillsammans med fortsatta dörrknackningar i området och ytterligare förhör. Den tekniska undersökningen fortsätter också, berättar Ronny Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Två män vårdas fortsatt på sjukhus. Ingen närmare information lämnas via polisen om deras skador.

– Det här är ett allvarligt brott, men det rör sig som vi tidigare också sagt om en uppgörelse i kriminella kretsar. Vi ser inte att det föreligger någon fara för allmänheten, säger Ronny Adolfsson.

Ronny Adolfsson, lokalpolisområdeschef i Umeå, finns tillgänglig för intervjuer i dag mellan klockan 12.15-13.00. Han nås via 070-689 25 95.

Malin Axroth, polisområdeskommunikatör, finns tillgänglig under dagen på 010-568 31 40.

Mest läst av andra