Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Åmål, Olskroken, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Åmål, Olskroken, Västra Götalands län

Göteborg 23:11, misshandel/skadegörelse: En ordningsvakt griper en kvinna i 50-årsåldern utanför Nefertiti på Hvitfeldsplatsen. Hon ska ha varit vädlgit stökig och slagit mot folk med ett paraply. Hon ska även ha slagit paraplyet mot en bil. En patrull kommer till platsen och omhändertar kvinnan i enlighet med polislagen 13, störande av allmän ordning.

00:35 Åmål, inbrott: En person larmar polisen om att han ser någon gå runt i grannens källare med en ficklampa. Personen ska också ha hört en ruta krossas. Patrull kommer till platsen och kan gripa en man 30-årsåldern. Paret som bor i huset låg och sov medan inbrottet skedde. Mannen misstänks för stöld genom inbrott. En bilnyckel till en stulen bil hittas på mannen och han misstänks därför för tillgrepp av fortskaffningsmedel. I bilen hittas troligt stöldgods så han misstänks även för häleri. Dessutom hittas en kniv så brottsrubriceringen blir även grovt brott mot knivlagen. Under transporten till stationen hotar mannen polispatrullen så till listan över brott läggs hot mot tjänsteman. Mannen är nu anhållen. 

Göteborg 01:46, misshandel: En man i 65-årsåldern kommer in själv till Östras akut med knivskador. Han är vid medvetande och berättar att han har blivit knivskuren av sin sambo, en kvinna i 45-årsåldern. Kvinnan kan gripas i parets lägenhet. Hon är anhållen, misstänkt för grov misshandel.  

Göteborg 01:51, olaga hot: På en restaurang i Olskroken är en gäst hotfull. Mannen slår en käpp i bord och i andra saker. Enligt vittnesuppgifter ska mannen också ha haft en yxa med sig som han har hotat med. Mannen, som är i 50-årsåldern, lämnar restaurangen, men hittas av patrull en bit därifrån. Han misstänks för olaga hot och brott mot knivlagen. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra