Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Det ryker från en källare i ett flerfamiljshus i Borlänge

Borlänge, Dalarnas län

SOS-alarm meddelar att de skickar resurser till en befarad brand i källare i ett flerfamiljshus på tre våningar, adressen ligger centralt i Borlänge. Polispatrull är beordrad till platsen, initialt för att var räddningstjänsten underställda.

Det är oklart hur många personer som är drabbade och det finns ingen information om att någon ska vara skadad.

Uppdaterad 13.55:

Det ryker kraftig från källaren, räddningstjänsten håller på att kontrollera/ rökdyka för att söka om det befinner sig någon på källarplanet. Även trapphus börjar bli rökfyllt. 

Allmänhet ombeds att respektera eventuella avspärrningar och ge räddningspersonal samt polis goda förutsättningar för att kunna arbeta på platsen.

Uppdaterad kl. 14.55:

Räddningstjänsten kommer att påbörja evakuering av boende i två trapphus i anslutning till branden. Polis kommer utreda orsaken till att branden uppstått, flertalet utredningsåtgärder kommer att genomföras med bland annat sökhund samt dörrknackning. 

Uppdatering 18.55

Räddningsinsatsen vid det brandhärjade huset beräknas pågå ytterligare några timmar. Polisen har inlett förundersökning avseende grov mordbrand. Platsen kommer att spärras av i väntan på teknisk undersökning så snart räddningstjänstens insats är avslutad.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...