Karta som med röd fyrkant ramar in Guldringen, Garpenberg, Hedemora, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Samtal från en bostad på Guldringen i Garpenberg där fem män ska ha trängt sig in hos en familj.

Guldringen, Garpenberg, Hedemora, Dalarnas län

Det har visats någon form av vapen. De fem verkade leta efter något i bostaden. De lämnade platsen i en bil som stoppades i Hedemora 03:25. Omständigheterna vid stoppet ledde till att de fem greps. Förundersökning har inletts, och rubriceringen är Grovt hemfridsbrott, grovt olaga hot och förberedelse till mord.

Männens bil är tagen i beslag och ska undersökas. Förhör ska hållas med de misstänkta som sedan får ligga till grund för åklagares beslut om huruvida de ska anhållas eller ej. De fem männen är i 20-25 årsåldern och är hemmahörande i Stockholmstrakten.

Uppdatering 10:45.                                                                                                                                             Samtliga fem misstänkta anhölls av åklagare vid 10:30- tiden. De är alla på sannolika skäl misstänkta för olaga hot och förberedelse till mord.

Händelsen i media

Mest läst av andra