Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Avesta, Horndal, Säter, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Avesta, Horndal, Säter, Dalarnas län

Stöld genom inbrott, Avesta
23.38. Allmänhet noterar att två personer beter sig misstänkt och larmar polis som åker ut till en adress i Horndal. På plats anträffar man en kvinna som rotar runt i ett förråd som inte tillhör henne samt en påverkad man. Flera förråd är dessutom uppbrutna. Mannen, som är i 60-årsåldern, samt kvinnan i 30-årsåldern, grips misstänkta för stöld. Gripandet hävdes senare.

Allmänfarlig vårdslöshet, Säter
00.10. En brand utbröt i en bastu i området Ovangårdarna under natten. Flera personer försökte släcka branden innan räddningstjänst, ambulans och polis anlände till platsen. Villan rökfylld, inga personskador rapporterade. Dock ska en ha inandats rök.
En man i 40-årsåldern är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet då han på ett ovarsamt sätt ställt in lättantändliga föremål i bastun, då aggregatet var i gång.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor och trafikkontroller. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.