Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Ludvika, Mora, Avesta, Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Natt till söndag i polisområde Dalarna.

Dalarna, Ludvika, Mora, Avesta, Falun, Dalarnas län

Ludvika, stöld genom inbrott.
22.11: En dörr som är uppbruten av okänd gärningsperson till en skola i Ludvika. Vad som stulit är oklart. Förundersökning inledd gällande stöld genominbrott.

Mora, vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel och grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka.
22.47: Två män, en i 20-årsåldern och den andra i 30-årsåldern gripna men frigivna efter beslut av åklagare under natten. Mannen i 20-årsåldern misstänkt för försök till grov misshandel och mannen i 30-årsåldern misstänks även han för försök till grov misshandel samt vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka. Händelsen innefattar framförande av snöskoter centralt i Mora där en trafikolycka inträffat. Förundersökning pågår.

Avesta, misshandel samt narkotikabrott, innehav samt bruk.
23.51: En man i 20-årsåldern misstänks för misshandel i två fall samt innehav och bruk av narkotika. Det saknas uppgifter om målsäganden tvingats söka sjukvård.

Mora, grov misshandel.
00.13: Man i 20-årsåldern körs till sjukvården av polispatrull efter att denne misshandlats grovt utomhus i Mora. Gärningsperson är okänd.

Mora, våldsamt motstånd.
00.16: I samband med ett omhändertagande enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person sätter sig den man som ska omhändertas till kraftigt motstånd. Misstänkt är i 20-årsåldern. Mannen fick sova ruset av sig efter tillsyn av personal. Förundersökning pågår.

Avesta, narkotikabrott.
00.43: Man i 18-årsåldern misstänks för bruk av narkotika. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Mora, misshandel.
00.52: En man i trettiofemårsåldern utsätts för en misshandel, gärningsperson är okänd. Målsäganden förd till sjukvården.

Mora, trafikolycka.
01.19: I samband med en trafikolycka med A-traktor inblandad misstänks en yngling under 18 år för flertalet brott. Rubriceringar under natten behandlar grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt olovlig körning samt vållande till kroppsskada. Det inblandade fordonet är taget i beslag. Fyra personer drabbade, en av dessa förd initialt till sjukvården. Skadeläge okänt.

Avesta, misshandel.
01.19: Kvinna i 20-årsåldern kontaktar patrull och uppger att hon blivit misshandlad av okänd person. Anmälanupprättad, förundersökning pågår.

Falun, narkotikabrott.
02.07: I anslutning till en krog i Falun kontrolleras en man i 20-årsåldern. Patrull tvingas handfängsla mannen som misstänks för bruk av narkotika samt att bedömning görs att mannen inte är i stånd att ta hand om sig själv, beslut om att omhänderta mannen enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person verkställs. Mannen fick sova ruset av sig under uppsikt av personal.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet. I polisområdet har det omhändertagit 22 personer enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person under natten, av dessa är 13 personer omhändertagna i Mora.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/oktober/27/27-oktober-07.56-sammanfattning-natt-dalarnas-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...