Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Mora, Borlänge, Säter, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Natten har varit lugn i polisområde Dalarna

Dalarna, Mora, Borlänge, Säter, Dalarnas län

Mora Lv980, rattfylleri
22.50: Vid ett fordonsstop misstänks en man i 20-årsåldern för att vara påverkad av narkotika, mannen medtas för provtagning. Analys får utvisa om mannen haft någon olaglig substans i kroppen. Mannen misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk. Fordonsnycklarna tillhörande det fordon som framfördes omhändertogs enligt polislagen, detta för att förhindra fortsatt misstänkt brottslig färd.

Passagerare är en man också han i tjugoårsåldern, denna man påvisar också tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen misstänks för narkotikabrott eget bruk, analys på provtagning får utvisa om mannen haft någon olaglig substans i kroppen.
I fordonet anträffas även en kniv varpå rubricering grovt brott mot knivlagen läggs till i anmälan.

Borlänge, skadegörelse
23.44: Polispatrull skriver en anmälan skadegörelse efter att ha fått information om att en kvinna i 40-årsåldern krossat en ruta i en dörr. Kvinnan ej frihetsberövad.

Borlänge, misshandel
01.51: En man i 35-årsåldern har fått ett föremål i huvudet varpå blodvite samt smärta har uppstått. Ingen misstänkt finns uppsatt i anmälan, dock finns goda utredningsmöjligheter.
Det saknas information om skadebild och om målsäganden tvingats söka sjukvård.

Säter, skadegörelse
02.35: SOS-alarm meddelar att det brinner i en personbil, branden har enligt patrull som beordrats till plasten startat av okänd anledning varför anmälan skadegörelse genom brand skrivs.

I övrigt har ärenden under natten varit av rutinkaraktär, fordonsstopp och personkontroller. Fem viltolyckor är inrapporterade under natten, inga personskador.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra