Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Mora, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i Dalarnas län.

Borlänge, Mora, Dalarnas län

Borlänge

22.02: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist i 25-årsåldern. Efter utredningsåtgärder misstänks mannen för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk.

22.17: En man i 20-årsåldern anmäler att han utsatts för en misshandel, skadebild okänd. Polispatrull upprättar en anmälan misshandel, ingen person är frihetsberövad.

00.07: En man i 40-årsåldern stoppas och kontrolleras då han framför en personbil. I samband med kontrollen framkommer att mannen har återkallat körkort. En polisanmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

01.36: En man i 25-årsåldern omhändertas enlig LOB, lag om omhändertagande av berusad person i anslutning till en bar i Borlänge. Vid avvisitering anträffas misstänkt narkotika. En anmälan gällande narkotikabrott/ innehav, ringa brott upprättas av patrullen.

Mora

02.52: En man i 50-årsåldern kör med personbil in i polishuset i Mora. Mannen grips efter viss utredningsåtgärd. Mannen är gripen och förundersökning pågår med full kraft. En polisanmälan gällande blåljussabotage är upprättad, åklagare kommer besluta om vidare frihetsberövande.

I övrigt har patruller ägnat sig åt person och fordonskontroller. Det har även hanterats ärenden med psykisk ohälsa. Det har också inträffat ett antal viltolyckor.

Händelsen i media

Mest läst av andra