Karta som med röd fyrkant ramar in Älvdalen, Ribbholmsvägen, Malung, Sälen, Falun, Hedemora, Borlänge, Skräddarbacken, Disco, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Älvdalen, Ribbholmsvägen, Malung, Sälen, Falun, Hedemora, Borlänge, Skräddarbacken, Disco, Dalarnas län

Rattfylleri, Älvdalen
22.10. En manlig bilist i 25-årsåldern stoppas och kontrolleras på Ribbholmsvägen. Misstankar uppstår om att mannen är påverkad av alkohol och han blåser även positivt i sållningsinstrumentet. En anmälan om rattfylleri upprättas.

Brukande av falsk urkund, Malung-Sälen
01.01. I samband med en krogtillsyn så uppvisar en man i övre tonårsåldern en annan persons körkort samt visar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Beslut tas om kroppsbesiktning och mannen är nu misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt brukande av falsk urkund.

Bråk, Falun
00.44. Polisen blir beordrad till en privat fest som spårat ur då ett flertal obehöriga personer försökt ta sig in på festen och ställt till med bråk. Personerna ska ha varit utåtagerande och kraftigt berusade. Patrullen tog beslut om att stänga ned festen och ungdomarna tog sig från platsen.

Mordbrand, Hedemora
03.13. En brand utbröt i föremål ståendes i ett trapphus i centrala Hedemora under tidig morgon. Räddningstjänsten såg till att släcka branden och patrullen har upprättat en anmälan om mordbrand för att kunna utreda vidare vad som har orsakat branden. Ingen person kom till skada vid händelsen.

Snöbollskastning, Borlänge
22.17. Patrull blir beordrad till en skola i Skräddarbacken med anledning av att flera ungdomar står och kastar snöbollar mot skolan som vid tillfället höll ett disco. Ingen person träffades av snöbollarna men patrullen lokaliserade fyra ungdomar som erkände att de hade kastat och bad om ursäkt.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon grövre brottsmisstanke, viltolyckor och trafikkontroller. Inget grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Mest läst av andra