Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Leksand, Noret, Borlänge, Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Leksand, Noret, Borlänge, Falun, Dalarnas län

Narkotikabrott, Leksand
23.43. Två män i 25-årsåldern kontrolleras av patrull i Noret. De visar tydliga tecken på narkotikapåverkan och får följa med till station för kroppsbesiktning. Två anmälningar om ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.
01.21. Ytterligare en man i 20-årsåldern kontrolleras i Noret. Även han blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och får följa med för kroppsbesiktning.
01.48. En man i 30-årsåldern kontrolleras i Noret och visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Ny anmälan om ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.I samband med omhändertagandet sätter sig mannen till motvärn och blir misstänkt för våldsamt motstånd.

Olovlig körning, Borlänge
05.22. Patrull kontrollerar en A-traktor med flera personer sittandes inuti. Föraren, en pojke i övre tonåren avviker först från platsen men blev kallad tillbaka till platsen. Pojken saknade körkort och blev misstänkt för olovlig körning.

Mordbrand, Falun
00.53. SOS Alarm får samtal om en fullt utvecklad brand vid en restaurang i centrum. En större räddningsinsats inleddes, dels för att få kontroll på branden, dels för att få bort människor som vistades i närheten av branden. Det kan konstateras att det inte finns någon naturlig förklaring till branden inledningsvis, varvid en förundersökning gällande mordbrand upprättas. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Ingen person kom till skada i samband med branden.

Fem personer har även kontrollerats på grund av för hög berusningsgrad, merparten har körts hem av patrull om de inte haft vänner eller anhöriga som kunnat ta hand om dem.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...