Karta som med röd fyrkant ramar in Ekmans Väg, Bergvik, Söderhamn, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i flera radhus.

Ekmans Väg, Bergvik, Söderhamn, Gävleborgs län

Flera polispatruller beordras till C D Ekmans väg i Bergvik utanför Söderhamn är det ska brinna i ett radhus. Enligt initiala uppgifter finns det stor risk att branden ska sprida sig till närliggande radhus.

När polis kommer till platsen har branden redan hunnit sprida sig och räddningstjänsten konstaterat att en hel länga med radhus är utom räddning.

Samtliga boenden i den aktuella radhuslängan ska vara evakuerade och det finns i nuläget inga uppgifter om några skadade. Klockan 06:09 påbörjas också evakuering av en annan radhuslänga mitt emot.

Uppdatering, kl 07:54:

Polisen har också påbörjat förhör av de evakuerade. Totalt är det sex bostäder som ska vara drabbade. Men boende från ytterligare nio bostäder har blivit evakuerade.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand. Området kring branden har också spärrats av, och en teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

Mest läst av andra