Karta som med röd fyrkant ramar in Kungsbacka, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Arbetsplatsolycka Gaslukt på ICA Maxi i Kungsbacka. (Brottsrubriceringen har ändrats till framkallande av fara för annan/ se nedan).

Kungsbacka, Hallands län

Räddningstjänsten larmas till platsen då man känt en stark gaslukt i utrymmen i butiken. Butiken utryms och räddningstjänsten arbetar med att försöka fastställa var lukten kommer ifrån och vad det är. En person har förts till sjukhus med huvudvärk och illamående.

Det är i nuläget oklart vad som hänt men polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.

12.40 Man har efter mätningar nu konstaterat att det är ofarligt att befinna sig i butiken. Läckaget är lokaliserat till en container för återvunna burkar. Det är dock ännu okänt vad det är för ett ämne som har läckt ut.

12.58: Avspärrningarna hävs då det gäller systembolaget.

13.47: Prov på ämne kommer att sändas på analys. Anmälan upprättas med rubricering vållande till kroppsskada.  

Kl 17.00: Uppdatering från polisen i Halland:

Någon har stoppat in en flaska innehållande någon typ av vätska som kan ha varit frätande/farlig i en returautomat för returflaskor. När flaskan sedan kommer in via band så har den tryckt ihop och vätskan har på detta sätt kommit ut då flaskan hamnat i en container. Polisen kan för närvarande inte svara på om det skett via misstag eller avsiktligt. Analys av innehållet kommer att genomföras, oklart när detta är klart.

Förundersökningsledaren har beslutat efter genomgång av det uppgifter som framkommit att anmälan som upprättas ska rubriceras, framkallande av fara för annan. För närvarande finns ingen misstänkt i ärendet.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra