Sammanfattning kväll Ett urval av nattens händelser

Stugun, Östersund, Ottfjället, Vålådalen, Jämtlands län

15:19 Drograttfylleri, olovlig körning, Stugun

Efter att trafikstopp är en minderårig tjej misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri. Initialt uppgav flickan att det var någon annan som kört bilen och hundpatrull kallades till platsen för att leta. Efter en stund framkom det att det var tjejen själv som kört och hon fördes till polisstationen i Östersund för provtagning och vidare utredningsuppgifter. Socialtjänsten och vårdnadshavare är kontaktade.

15:56 Fjällräddning Ottfjället Vålådalen.

Larm om fjällräddning inkom till SOS och polisen då en kvinna ramlat på Ottfjället. Kvinnan hade befarad revbensfraktur och ambulanshelikopter skickades till fjället. SOS och polis gjorde den samlade bedömningen att avvakta med fjällräddare till platsen då flygvädret var bra och det fanns plats att landa på. Kvinnan lastades i ambulanshelikoptern och fördes till sjukhuset i Östersund, fjällräddningen avslutades.

17:38 Skadegörelse, Optand Östersund

Polisen fick in samtal gällande skadegörelse på en brandbil i Optand som bevattnade grusvägar för travhästar. Vittnen så några personer springa från platsen till fots och några personer lämna i en bil. Patruller skickades till platsen och de kunde snabbt lokalisera bilen som lämnat platsen. Vid stoppet av bilen sprang två personer från bilen, men som patrullerna hann i kapp. Två män i 30 -35 års åldern kontrollerades av patrullerna samt att man hittade ytterligare ett id kort vid bilen där personen kan tänkas härröra till händelsen. Nu pågår utredningsarbete och brandbilen var privatägd. Patrullen skerv anmälan gällande skadegöresle.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra