Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Östersund, Jämtlands län

Utöver nedanstående ärenden har polisen medtagit en person efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har också utfört kontroller av personer och fordon som inte lett till någon misstanke om brott. 

Här följer ett urval av nattens ärenden från midnatt och framåt:

01:29 Våld mot tjänsteman, Östersund
Polisen beordras till en restaurang i centrum. En man ska ha blivit utåtagerande mot ordningsvakter i samband med att han avvisats från restaurangen. Polisen omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två anmälningar gällande våld mot tjänsteman upprättas. 

01:41 Drograttfylleri, Östersund
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E45 utanför Östersund. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör.

Förutom drograttfylleri och ringa narkotikabrott bruk samt innehav misstänks mannen även för grov olovlig körning (då han saknar behörighet att köra) samt brott mot knivlagen. Bilnycklarna omhändertas. 

02:02 Skadegörelse, Östersund
Polisen beordras till centrum där en person misstänks ha tagit sönder ett skyltfönster på en restaurang. Personen omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan gällande skadegörelse upprättas. 

Mest läst av andra

Brand Brand i soprum, Broby.

Östra göinge, Skåne län

Larm inkommer om en brand i ett soprum på Västra Järnvägsgatan. Polis och räddningstjänst kör till p...