Karta som med röd fyrkant ramar in Hestra, Gislaved, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Explosion/ brand i lägenhet

Hestra, Gislaved, Jönköpings län

Klockan 21:50 inkommer samtal från Hestra, Gislaved om explosion i en lägenhet. Räddningstjänst, ambulans samt polis anländer till platsen och konstaterar att det har skett någon form av explosion. Explosionen har medfört att det börjat brinna i lägenheten. Branden är släckt och en person anträffas skadad och är avförd med ambulans, oklar skadebild.

Polisens arbetar vidare på platsen med avspärrningar samt vittnesförhör. Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgift så skall två personer vara avfärda till sjukhus med oklart skadeläge.

Kommunens POSOM grupp är aktiverad för att stötta boende i anslutning till den aktuella lägenheten.

UPPDATERING 08.30: En brännskadad man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga skador. En annan man skadades i samband med att han skulle klättra ut från huset via en balkong, och i samband med det föll han och skadade en fot eller benet.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, för att utreda hur den explosionsartade branden startade. Den brännskadade mannen är formellt gripen, men har ännu inte kunnat höras av polis. I nuläget finns det inget som tyder på att någon utomstående skulle ha placerat ut något explosivt föremål, eller kastat in det i lägenheten, för att orsaka branden.

En teknisk undersökning kommer att genomföras under söndagen. Polisen tar tacksamt emot information från personer som kan veta något om bakgrunden till explosionen. Låt polisen avgöra vad som är värdefull information.

Mest läst av andra