Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Habo, Värnamovägen, Jönköping, Klostergatan, Hestra, Holmgatan, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattsammanfattning

Habo, Värnamovägen, Jönköping, Klostergatan, Hestra, Holmgatan, Jönköpings län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 70-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Rånförsök i Habo

22:29 En pojke i 15-årsåldern utsattes för ett rånförsök på järnvägsstationen i Habo. Två individer höll fast honom innan han lyckades smita in i ett tåg. De bägge gärningsmännen slog sedan söder en del av en busskur. Polisen har hållit förhör med målsägande samt vittnen.

En anmälan om försök till rån samt skadegörelse är upprättad.

Narkotkabrott upptäcktes vid kontroll

23:56 En polispatrull gjorde en fordons och förarkontroll på Värnamovägen i Jönköping. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri och en husrannsakan utfördes i bilen.

Det visade sig finnas misstänkta droger i bilen och samtliga fyra män som fanns i bilen greps misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

Föraren misstänks också för drograttfylleri.

Flera rattfyllerister avslöjade

01:08 En personbil stoppades för en fordons och förarkontroll på Klostergatan i Jönköping.

Föraren blåste positivt i sållningsinstrumentet och hade dessutom inget körkort med sig. Föraren fick följa med för provtagning. Den slutade väl för den misstänkta då mannen blåste under straffbar nivå och är därför inte längre misstänkt för rattfylleri.

Ytterligare en rattfyllerist togs 04:10 på länsväg 151 i Hestra. Han misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott innehav.

Sämre gick det för en förare som stoppades på Östra Holmgatan i Jönköping 02:35. Efter blodprovtagning misstänks han för grovt rattfylleri.

Händelsekarta

Laddar karta...