Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gripenberg, Tranås, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld

Två män gripna för stöld och andra brott.

Gripenberg, Tranås, Jönköpings län

13.57 En polispatrull rapporterade till ledningscentralen att de hade försökt stoppa en bilist med släp som man ville kontrollera på en mindre väg, i närheten av Gripenberg, Tranås. Släpet var anmält stulet. De som satt i bilen hade kört iväg från polisen och sedan kopplat bort släpet på en smal grusväg så att det stod i vägen för polisen och sedan kört vidare. Flera polispatruller larmades ut till området.

14.01 Bilen hade hittats övergiven. Det såg ut som att det fanns stöldgods i den.

14.31 En hundpatrull hade hittat spår och kort efteråt kunde en man gripas.

14.54 Ytterligare en man var gripen i samma område. Det är två män i 25-årsåldern. 

Den ena mannen är misstänkt för stöld, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, samt ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Den andra är misstänkt för stöld samt ringa narkotikabrott eget bruk. Brottsrubriceringarna kan komma att ändras.

Godset i bilen och släpet ska kontrolleras och ägarförhållanden ska utredas. Polisen har tagit både bilen och släpet i beslag.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.