Karta som med röd fyrkant ramar in Sverige, Norge, Nikkaluokta, Gällivare, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Fjällräddning Kautumjaure hjälptelefon, medvetslös man

Sverige, Norge, Nikkaluokta, Gällivare, Norrbottens län

Larmsamtalet via hjälptelefon kommer in till polisens ledningscentral kl 06:37. Det finns ingen mobiltäckning i området där den skadade personen finns.

Polisens vakthavande befäl beslutar, efter informationsinhämtaning,  kl 06:44 om räddningstjänst/fjällräddning med stöd av lagen om skydd mot olyckor (LSO).

Vädret tillåter fn inte att helikopter kan flyga - snö, regn -3 och blåst, byig vind. Helikopterbaseringar i både Sverige och Norge är standby om vädret skulle förändras.

Polisens kontrakterade fjällräddare larmas med uppdrag att åka till platsen och undsätta den som behöver hjälp. Fjällräddarna kommer att utgå från Nikkaluokta.

Texten uppdateras.

Uppdatering kl 08:00

Helikopterresurs från Bodö, Norge och JRCC:s helikopter med basering i Umeå har båda lyft för att göra ett försök att nå platsen. Det finns fortfarande mycket knapphändiga uppgifter om vad som har hänt.

Polisen Norrbotten

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra