Karta som med röd fyrkant ramar in Boden, Sävast, Luleå, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga hot Olaga hot, Luleå.

Boden, Sävast, Luleå, Norrbottens län

Polisen kunde under gårdagskvällen gripa en man misstänkt för olaga hot mot närstående och vapenbrott. Mannen är nu anhållen misstänkt för ovan brottsrubriceringar.

Under gårdagskvällen inkom anmälningar om olaga hot i Luleå, där en för polisen känd man hotat bla närstående och tidigare närstående till livet. Något senare under kvällen så blev en polispatrull omkörd av en bil i alldeles för hög fart på riksväg 97 mellan Luleå och Boden. Polispatrullen följde efter fordonet för att försöka få stopp på fordonet. Efter några minuter anträffaeds fordonet vid avfarten till Sävast, riksväg 97. Patrullen kunde därefter spåra föraren till en fastighet där den misstänkte personen tagit sig in. Fastigheten och personerna tillhörande fastigheten har ingen koppling till den misstänkte mannen.

Aktuell man greps helt odramatiskt i anslutning till fastigheten. Något hot eller våld drabbade aldrig de personer som befann sig i den aktuella fastigheten dit mannen tagit sig in. Däremot finns en av polisen upprättad anmälan om hemfridbrott nedtecknad, kopplad till den fastighet där den misstänkte tagit sig in.

Mannen i bilen visade sig vara samma man som tidigare under kvällen uttalat hoten som refererats i inledningen. I samband med gripandet och kontroll av bilen så anträffades ett misstänkt  vapen samt  andra tillhyggen. Mannen är nu anhållen misstänkt för olaga hot och vapenbrott. I nuläget finns inga fler uppgifter att lämna i ärendet.

Polisen Norrbotten

Mest läst av andra